Дъска за обяви                 
Бесплатна и платена информация
Търсене на партньори, стоки, услуги ......
-Главна - Борса - Инвестиции - WEB-бизнес - Закони - Бизнес- Идеи - Работа - Услуги-

  Главна
  Борса (Дъска за обяви)
  Инвестиции
  WEB-бизнес
  Закони
  Бизнес-идеи
  Туризъм
  Услуги
  Работа
  Измама
  МЛМ
  Полезно!
 
Книга за гости
  За автора
 
e-mail

 

Нова работа.

Идеи и съвети за намиране на нова работа.

В нова редакция на сайта ми аз сначала махнах този раздел, но продолжавам да получавам писма с молба за помощ, за това реших да съхраня този раздел.

Много хора сега би искали да сменят работа на по-високо платена, по-лесна, по-интересна, по-близо до къща, да заминат в чужбина, а може би и дистанционна работа в къща и др.
Какви възможности за нова или допълнителна работа има в България? Аз искам да обсъдя с Вас, посетители на сайта ми, тези възможности. Също така мисля, че това ще бъде полезно , както за Вас, така и за мен и моите познати. Ако Вие имате допълнителна информация по разглежданите въпроси, не сте съгласни с моят поглед върху тях, или искате да възразите, пишете на моят e-mail: abashev@bitex.com. Едновременно с тази информация искам да отговоря на писма, които аз получавам от безработни или търсещи нова работа хора.
Да започнем :)
Вие сте без работа!? Какво да правите? Как да намерите нова работа или, по-точно, как ще живеете?
Имате следните възможности: 
• Да умрете ( много песимистично!). То be, or not to be? (Да бъдеш или да не бъдеш?). Според мен трябва да има само един отговор: Да бъдеш! Други възможности няма да разглеждам на сайта ми ! Няма и не съществуват въпроси и проблеми, които да не могат да бъдат решени!!
• Да започнете да работите пак ( или да започнете да работите, ако до сега не сте работили) .

Веднага ще ме попитате, а къде и как да намеря работа при тази висока безработица в България (и не само тук!)?
Аз смятам, че българските средства на масова информация прекалено увеличават този проблем. В повечето от Регионалните служби по заетост постоянно има места за работа, повече от които изискват средно образование или по-ниско. В момента (март 2002 г.), например, в Регионалната служба в София има няколко хиляди не заети свободни работни места (а в цяла България повече от 16 хиляди!!!). Следователно, Вие винаги можете да намерите пари за вашия живот. Обикновено, хората търсят работа не за да живеят, а да работят за удоволствие! Ако Вие не сте съгласни с това, готов съм да обсъдим този въпрос.
Анализ на българска печат, както и писма, които аз често получавам, Българинът все още чака работата сама да го намери. И, разбира се, тя да е сигурна, да е за цял живот и да прилича повече на служба, отколкото на къртовско бачкане, в което трябва да се доказваш всеки ден!! на Запад хората учат цял живот в школи и курсове и разширяват възможностите си за втора работа. Изпаднали на трудова борса, бързо намират ново място благодарение на специалности на които владеят. В България от 226 хил. регистрирани безработни (март 2002 г) 87 хил. без специалности и професии и н проявяват особено желание да ги придобият!!!
От моите познати (в това число и българи) живеещи сега в САЩ, знам, че те постоянно търсят по-добра работа от сегашната. Изглежда, че там не прието (а може би и аморално) да седиш на една и съща работа повече от 2-3 години и да нямаш прогрес в професионална деятелност.
Когато съветвам на посетители на сайта ми да минат те или други безплатни за безработни курсове, то получавам отговор: "тези курсове ще ми бъдат полезни, но няма да нахранят децата ми". Ако така разсъждавате и Вие, по добре да не търсите работа. Това е безсмислено! За да намериш добра работа , трябва, като минимум да искаш това!
"Човек може толкова, колкото знае" Френсис Бейкън.
И така, започваме да разглеждаме само Втората възможност: Да бъдеш, да намериш работа и да живееш! Как да решим този въпрос или проблем (както пожелаете)? Каква информация ще намерите на този сайт в бъдеще?
Искам да анонсирам следните под-теми:

  1. Как и къде да търсим работа? Аз ще се опитам да разкажа на сайта ми за това: как и къде да поместите своята обява за работа или автобиография в Интернет, какви фирми предлагат помощ при търсене на работа. Ще можете да оставите своя обява и да видите обяви на фирми, предлагащи работа. Освен това ще намерите информация за Измами при търсене, предлагане и постъпване на нова работа. Заповядайте!
  2. Да печелим пари за живота си докато не сте намерили удовлетворяващата Ви работа. Тук има много начини ( за пример вижте раздел ИДЕИ на сайта ми), всичко зависи от Вас самите!!! Ще разгледаме също така и такива начини:

3.  Да започнем собствен бизнес: Как? Къде? И по какъв начин? Ще се опитам да оспоря такива митове за собствен бизнес като: За собствен бизнес задължително трябва да имате начален капитал! Аз съм сигурен, че за да започнеш собствен бизнес при наличието на начален капитал често е вредно, отколкото полезно - и за това ще говорим на сайта. Естествено, ще бъдат дадени (и вече изложени източници за начален капитал или кредит). Тук ще говорим и за програми за насърчаване на собствен или малък бизнес. Как да започнем собствен бизнес без начален капитал - това е вече Know how на Школата за собствен бизнес! Ще Ви докажа, че началния капитал е не винаги добре дошъл, за да започнете собствен бизнес - Вие можете да постъпите в руската Школа за собствен бизнес. Ако имате въпроси пишете или вижте сайта ми или сайта на Школата.

На сайта ми Вие ще намерите и полезни статии (съвети и рекомендации) от български и руски списания и Интернет полезни за търсене, намиране и постъпване на работа.

Ако изпусна някакви полезни теми, пишете. Възможно е при обсъждането с Вас по предложените теми Вие да решите своите проблеми, а заедно и да помогнем на други.

На сайта ми почвам да печата обяви за работа и на хора търсещи работа. Трябва на мен помощ на програмист или адрес сайта със скрипт даващи възможност да печата обяви автоматически на сайта ми. Ако някой знае как това да направя, пишете.

Аз често получавам писма с молба да помогна да намеря работа, или да посъветвам кой бизнес за тях би бил най изгоден и т.н. За съжаление нямам много време да помогна на всички индивидуално, защото и не познавам тях добре. Мисля , че с информация на моят сайт ще помогна на повече хора.

Българинът е работлив, но си носи и обременеността на 50-е години, в които живяхме, свикнали да чакаме някой друг да направи нещо за нас. Българинът трябва сам да търси работа, и, най-напред, трябва да поиска да намеря работа. Говорене и повтаряне: АЗ ТЪРСЯ РАБОТА, няма да даде работа!!

Сега прегледайте информацията на сайта ми и пишете писма. Те са необходими, за да Ви давам това, което Вие търсите или искате да знаете. Пожелавам на всички Ви успех в решаване на проблемите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Свържете се с нас за безплатна консултация: abashev@bitex.com , 048785128 , София  
-Главна - Борса - Инвестиции - WEB-бизнес - Закони - Бизнес- Идеи - Работа - Услуги-

 

Препечатване на информация от сайта е разрешена при указване на източника:"Вашият Бизнес помощник" и адрес: http://bizines.dir.bg
Всички права принадлежат на Юрий Абашев ©2000- 2004 abashev@bitex.com